Over Perca Search

Perca Search is een executive search kantoor gespecialiseerd in de invulling van IT-management & directieposities voor zowel vaste als interim aanstellingen.

De technologisering van de afgelopen jaren heeft onze samenleving binnen een relatief kort tijdsbestek drastisch doen veranderen. Wij zijn van mening dat we slechts aan het begin staan van deze ontwikkeling. Veranderingen op IT-vlak gaan razendsnel waardoor veel organisaties een sterk toenemende behoefte hebben om hun IT-huishouding zo goed mogelijk in te richten. Alleen op die manier is het namelijk mogelijk om optimale groei te kunnen blijven realiseren. Vast of interim, wij geloven dat IT-management en directieposities de cruciale posities zijn die de toekomst van een organisatie bepalen. Perca Search heeft de ervaring en het netwerk om te ondersteunen bij het invullen van deze leidinggevende posities.

Onze werkwijze

Onze aanpak is persoonlijk, discreet, integer en resultaatgericht. Aan ‘goede’ cv’s meestal geen gebrek. In onze visie gaat het echter om de best passende kandidaat. Daarom brengen wij eerst altijd de klantorganisatie in beeld. Zo kijken wij bij binnenkomst naar de achtergrond, cultuur, de stakeholders en de opdracht. Vervolgens kijken we naar de voorwaarden waaronder iemand succesvol kan zijn. De invulling luistert nauw. Perca Search kijkt en zoekt naar degene die het beste past en de meeste waarde toevoegt, om zo de technologische ontwikkelingen te vertalen naar concrete groei.

Om dit mogelijk te maken werkt Perca Search per opdracht met twee consultants (vier-ogen principe) en één research analist.

Buiten onze executive search praktijk, adviseren wij senior IT-management, IT Directors & CTO, CIO’s en CDO’s vrijblijvend bij de keuze naar de beste passende vervolgstap in hun carrière. Daarnaast kunnen wij ook een adviserende rol spelen over de ontwikkelingen binnen de IT-sector aangezien wij hier ons al jaren in begeven.

Onze focus


Specialist

De individuele brands van Altus focussen zich allemaal op een niche binnen de IT markt. Door deze expertises te bundelen hebben we met Altus een uniek netwerk gecreëerd.De organisatie

Van het achterhalen van de behoeften tot het geven van coaching op locatie. Vanaf het eerste moment gaan wij met alle partijen aan de slag om alles uit een project te halen.


Totaaloplossing

Binnen ons diverse pallet aan diensten, biedt Altus Staffing u maatwerk bij elke bemiddeling.

Onze service


  • Permanente posities

    Onze primaire doelstelling is om organisaties succesvol bij te staan in de zoektocht naar versterking van passende senior IT executives. Het Perca Search netwerk bestaat uit kandidaten met een bewezen track record die zich op basis van persoonlijkheid, drive en ervaring weten te onderscheiden.

    Bent u als organisatie op zoek naar senior IT executives op management en/of directieniveau of wilt u sparren of advies over de ontwikkelingen in de IT-sector, dan komen wij graag met u in contact.

  • Interim posities

    De afgelopen jaren hebben wij een uitgebreid netwerk binnen het IT-vakgebied opgebouwd waarbij veel specialisten door zijn gegroeid naar senior IT-management functies. Het IT-domein kenmerkt zich bij uitstek door een veelal projectmatige cyclus waardoor er steeds vaker behoefte is aan interim expertise. Doordat wij dit netwerk zorgvuldig hebben opgebouwd zijn wij dé partner om uw organisatie bij te staan in de zoektocht naar tijdelijke invulling op IT-management en IT-directieniveau. Gedurende ons selectieproces hechten wij de grootste belangen aan inhoud en ervaring. Daarnaast selecteren wij kandidaten ook op basis van de door u gewenste soft skills.


    Wanneer u als organisatie op zoek bent naar tijdelijke invulling op projectmanagementniveau dan gaan wij graag met u om de tafel zitten.

 
Olivier Jongma

Oliver Jongma

Principal Consultant


Oliver heeft meer dan 11 jaar recruitment ervaring opgedaan als Consultant bij verschillende bureau’s. Door de jaren heen heeft hij veel verschillende rollen vervuld op technisch, functioneel en managerial niveau. Mede daardoor heeft hij een zeer gedetailleerde en up-to-date kennis van IT. Naast deze kennis heeft Oliver door de jaren heen veel bedrijven bezocht in zijn functie en weet dus ook te adviseren op bedrijfskundig vlak.
Oliver woont samen met vrouw en twee kinderen in de regio Haarlem. In zijn vrije tijd loopt hij graag met zijn Nizinny en kookt hij graag.


Martijn Brinkhorst

Martijn Brinkhorst

IT Executive Search Consultant


Na het behalen van zijn studie Bedrijfseconomie, is Martijn zijn carrière begonnen op de afdeling Finance & Sales in de Food Industrie. Echter, hij heeft altijd al een grote interesse gehad in de dynamische recruitmentbranche. Daarom heeft hij het afgelopen jaar de overstap gemaakt naar recruitment om zijn carrière hierin verder uit te bouwen. Martijn is een resultaatgerichte, ambitieuze doorzetter die sociaal is aangelegd en veel waarde hecht aan het opbouwen van langetermijnrelaties. In zijn vrije tijd is Martijn vaak te vinden in de sportschool.